Από το: The gastrin
Εν αρχή, πρέπει να ξέρουμε πώς να το καθαρίσουμε. Κι αυτό, γιατί έχει πολλά μικρά αγκάθια οπότε χρειάζεται μία παραπάνω προσοχή στο καθάρισμα. Για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να τσιμπηθούμε, βάζουμε τα φραγκόσυκα σε μια πλαστική σακούλα,
τη γεμίζουμε με νερό και την ανακινούμε προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο τα περισσότερα αγκάθια πέφτουν. Φοράμε τα γάντια κουζίνας μας και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Πρώτα κόβουμε τις 2 άκρες και έπειτα αποφλοιώνουμε τον κορμό. Κατάσαρκα υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση κουκουτσιών, για το λόγο αυτό, κρατάμε για τη μαρμελάδα μας το εξωτερικό μέρος και το υπόλοιπο, -δλδ τον πυρήνα με τα περισσότερα κουκούτσια-, το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα εξίσου ιδιαίτερο λικέρ! Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε...
Διαβάστε τη συνταγή στο: thegastrin.blogspot.gr
Εν αρχή, πρέπει να ξέρουμε πώς να το καθαρίσουμε. Κι αυτό, γιατί έχει πολλά μικρά αγκάθια οπότε χρειάζεται μία παραπάνω προσοχή στο καθάρισμα. Για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο να τσιμπηθούμε, βάζουμε τα φραγκόσυκα σε μια πλαστική σακούλα,
τη γεμίζουμε με νερό και την ανακινούμε προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο τα περισσότερα αγκάθια πέφτουν. Φοράμε τα γάντια κουζίνας μας και με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα τους.
Πρώτα κόβουμε τις 2 άκρες και έπειτα αποφλοιώνουμε τον κορμό. Κατάσαρκα υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση κουκουτσιών, για το λόγο αυτό, κρατάμε για τη μαρμελάδα μας το εξωτερικό μέρος και το υπόλοιπο, -δλδ τον πυρήνα με τα περισσότερα κουκούτσια-, το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα εξίσου ιδιαίτερο λικέρ! Ας δούμε όμως τι θα χρειαστούμε...
Διαβάστε τη συνταγή στο: thegastrin.blogspot.gr