Από το: Τα φαγητά της γιαγιάς
Η μαγιονέζα, είναι μια πηχτή σάλτσα με βάση το αυγό, το ελαιόλαδο και προαιρετικά τη μουστάρδα, μαζί με ξύδι ή χυμό λεμονιού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 17ου αιώνα.
Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες σάλτσες που έχουν φτιαχτεί ποτέ, και
παρόλο που ο μύθος θέλει το αντίθετο, στην πραγματικότητα είναι πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της.
Η αρχική συνταγή γινόταν χτυπώντας με αυγοδάρτη χειρός τους κρόκους των αυγών μαζί με το λεμόνι, προσθέτοντας το ελαιόλαδο λίγο - λίγο, σαν κλωστή.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://faghta-giagias.blogspot.com
Η μαγιονέζα, είναι μια πηχτή σάλτσα με βάση το αυγό, το ελαιόλαδο και προαιρετικά τη μουστάρδα, μαζί με ξύδι ή χυμό λεμονιού, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα του 17ου αιώνα.
Πρόκειται για μια από τις πιο ωραίες σάλτσες που έχουν φτιαχτεί ποτέ, και
παρόλο που ο μύθος θέλει το αντίθετο, στην πραγματικότητα είναι πανεύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της.
Η αρχική συνταγή γινόταν χτυπώντας με αυγοδάρτη χειρός τους κρόκους των αυγών μαζί με το λεμόνι, προσθέτοντας το ελαιόλαδο λίγο - λίγο, σαν κλωστή.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://faghta-giagias.blogspot.com