Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Sogus: κεφαλάκι αρνιού κρύο με αρώματα ανατολής

Written By Unknown on Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 | Σεπτεμβρίου 08, 2014

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Pandespani
Το sogus είναι το πιο ωραία σερβιρισμένο ολόκληρο κεφαλάκι αρνιού που πας μη Σμυρνιός (εξ αυθεντικής Σμύρνης) μπορεί να φανταστεί. Ένα καθαρόαιμο street food με τόσο χαρούμενη αισθητική που ξαφνιάζει, μυρίζει κύμινο κι ανατολή και έχει φρέσκια γεύση που οι φαν του
είδους είναι αδύνατον να μην εκτιμήσουν. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ανταγωνιστής του πιτόγυρου, αν του κάναμε ένα γερό ποιοτικό λίφτιν, καθότι το sogus είναι πιο πλούσιο γευστικά και αρωματικά, ταυτόχρονα δε πιο εκλεπτυσμένο, πιο καθαρό ως πρώτη ύλη και πιο γκουρμέ συνολικά ως προσέγγιση. Είναι επίσης ο ορισμός της απόσβεσης του κεφαλιού (αρνιού κατά κανόνα αλλά γιατί όχι και κατσικιού για μας), γιατί χρησιμοποιεί όλα τα μέρη του (μάγουλα, γλώσσα, μυαλό κλπ) είτε στο ίδιο σερβίρισμα είτε σε διαφορετικά, ανάλογα με την όρεξη και τις προτιμήσεις του αποδέκτη.

Διαβάστε τη συνταγή στο: www.pandespani.com


SHARE

About Unknown