Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Οι συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι αμέτρητες. Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα παστά ψάρια στο εδεσματολόγιο πολλών περιοχών. Τα σκήπτρα στο πλήθος των συνταγών με μπακαλιάρο λέγεται ότι κρατούν η Πορτογαλία και η Ισπανία γιατί το εμπόριό
του ελεγχόταν για αιώνες από τις χώρες αυτές και είχε ενταχθεί δυναμικά στη διατροφή τους. Η ίδια η λέξη μπακαλιάρος έχει πορτογαλική προέλευση (bacalhau). Στο δικό μας, το κρητικό εδεσματολόγιο υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμοί τ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Οι συνταγές με παστό μπακαλιάρο είναι αμέτρητες. Αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα παστά ψάρια στο εδεσματολόγιο πολλών περιοχών. Τα σκήπτρα στο πλήθος των συνταγών με μπακαλιάρο λέγεται ότι κρατούν η Πορτογαλία και η Ισπανία γιατί το εμπόριό
του ελεγχόταν για αιώνες από τις χώρες αυτές και είχε ενταχθεί δυναμικά στη διατροφή τους. Η ίδια η λέξη μπακαλιάρος έχει πορτογαλική προέλευση (bacalhau). Στο δικό μας, το κρητικό εδεσματολόγιο υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμοί τ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr