Από το: Kitchen stori.es
Οι μεγάλοι στρογγυλοί και αρωματικοί καρποί δαμάσκηνων αποκαλούνται βανίλιες. Είναι χυμώδεις καρποί με όμορφο σκούρο μπλε-μαβί χρώμα, έχουν γλυκιά γεύση και εξαιρετικό άρωμα. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α & C και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές
ίνες και μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα. Κατάλληλα για κέικ, τάρτες γλυκές, μαρμελάδα, κομπόστα αλλά και χυμό. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο για να γίνει ένα πολύ ζουμερό και υγρό κέικ με πιπεράτη επίγευση, σαγηνευτικά χρώματα κι αρώματα, που του προσδίδουν τα ζεστά μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο μα και το...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kitchenstori.es
Οι μεγάλοι στρογγυλοί και αρωματικοί καρποί δαμάσκηνων αποκαλούνται βανίλιες. Είναι χυμώδεις καρποί με όμορφο σκούρο μπλε-μαβί χρώμα, έχουν γλυκιά γεύση και εξαιρετικό άρωμα. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α & C και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές
ίνες και μέγιστη αντιοξειδωτική ικανότητα. Κατάλληλα για κέικ, τάρτες γλυκές, μαρμελάδα, κομπόστα αλλά και χυμό. Εδώ χρησιμοποιήθηκαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο για να γίνει ένα πολύ ζουμερό και υγρό κέικ με πιπεράτη επίγευση, σαγηνευτικά χρώματα κι αρώματα, που του προσδίδουν τα ζεστά μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο μα και το...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kitchenstori.es