Από το: Σούπερ Συνταγές
Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια
Ελλάδα. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα. Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα: Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού. Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.supersyntages.gr
Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή πίτα από φύλλο, με αλμυρή ή γλυκιά γέμιση: τυρί ή κρέμα (αν και πολλοί βάζουν ακόμα και κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο). Μας ήρθε στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή μαζί με τους πρόσφυγες και έγινε πολύ δημοφιλής ειδικά στη Βόρεια
Ελλάδα. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για μπουγάτσα με κρέμα. Καταρχήν ετοιμάζετε την κρέμα: Αρχικά χτυπάτε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. Στο τέλος ρίχνετε το ξύσμα του λεμονιού. Τώρα που είναι έτοιμη η κρέμα, ετοιμάζετε τα φύλλα:
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.supersyntages.gr