Από το: Amerimnos Taxidioths
Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, ιδανική για τα κυριακάτικα πρωινά! Αξιοποιώντας το εναπομείναν ψωμί των προηγούμενων ημερών και τα πιο απλά υλικά της κουζίνας τους, οι πανάξιες παλιές Πόντιες νοικοκυρές συνήθιζαν να
ετοιμάζουν αυτό το ταπεινό μα χορταστικότατο πρώτο φαγητό της μέρας. Κόβουμε το ψωμί σε μικρές μπουκιές και αν έχει ξεραθεί το βρέχουμε με λίγο νερό για να μαλακώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κομματάκια του ψωμιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν έντονο ροδοκόκκινο χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη γενναιόδωρα ώστε να καραμελώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας. Ο χρόνος που θα τηγανίσουμε το μίγμα εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr
Μια παραδοσιακή ποντιακή συνταγή σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr, ιδανική για τα κυριακάτικα πρωινά! Αξιοποιώντας το εναπομείναν ψωμί των προηγούμενων ημερών και τα πιο απλά υλικά της κουζίνας τους, οι πανάξιες παλιές Πόντιες νοικοκυρές συνήθιζαν να
ετοιμάζουν αυτό το ταπεινό μα χορταστικότατο πρώτο φαγητό της μέρας. Κόβουμε το ψωμί σε μικρές μπουκιές και αν έχει ξεραθεί το βρέχουμε με λίγο νερό για να μαλακώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο και το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα κομματάκια του ψωμιού και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν έντονο ροδοκόκκινο χρώμα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη γενναιόδωρα ώστε να καραμελώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας. Ο χρόνος που θα τηγανίσουμε το μίγμα εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr