Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.
Home » , , , , » Γιουβέτσι με κριθαράκι: προσεγγίζοντας την ιστορία

Γιουβέτσι με κριθαράκι: προσεγγίζοντας την ιστορία

Written By Unknown on Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 | Ιουνίου 20, 2017

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Pandespani
Μεστό γεύσης, ευφραντικό και θελξικάρδιο, το ευχάριστα χορταστικό και γιορταστικό γιουβέτσι με ζυμαρικά εμφανίζεται στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, με το ξεκίνημα της μακαρονοποιΐας στην Ελλάδα (δεκαετία ’30) και καθιερώνεται στις αρχές του άλλου μισού. Η πρότερη σχέση της ελληνικής κουζίνας με τα ζυμαρικά περιορίζονταν στις χυλοπίτες και τον τραχανά, δύο χειροποίητα

είδη που γίνονταν στα σπίτια. Η λέξη γιουβέτσι προέρχεται απ’ το τουρκικό güveç, που όμως αναφέρεται στο ομώνυμο πήλινο σκεύος -όχι στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Απαντάται δε, σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές γλώσσες και τις κουζίνες τους.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com


SHARE

About Unknown

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.