Από το: Pandespani
Μεστό γεύσης, ευφραντικό και θελξικάρδιο, το ευχάριστα χορταστικό και γιορταστικό γιουβέτσι με ζυμαρικά εμφανίζεται στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, με το ξεκίνημα της μακαρονοποιΐας στην Ελλάδα (δεκαετία ’30) και καθιερώνεται στις αρχές του άλλου μισού. Η πρότερη σχέση της ελληνικής κουζίνας με τα ζυμαρικά περιορίζονταν στις χυλοπίτες και τον τραχανά, δύο χειροποίητα
είδη που γίνονταν στα σπίτια. Η λέξη γιουβέτσι προέρχεται απ’ το τουρκικό güveç, που όμως αναφέρεται στο ομώνυμο πήλινο σκεύος -όχι στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Απαντάται δε, σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές γλώσσες και τις κουζίνες τους.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com
Μεστό γεύσης, ευφραντικό και θελξικάρδιο, το ευχάριστα χορταστικό και γιορταστικό γιουβέτσι με ζυμαρικά εμφανίζεται στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, με το ξεκίνημα της μακαρονοποιΐας στην Ελλάδα (δεκαετία ’30) και καθιερώνεται στις αρχές του άλλου μισού. Η πρότερη σχέση της ελληνικής κουζίνας με τα ζυμαρικά περιορίζονταν στις χυλοπίτες και τον τραχανά, δύο χειροποίητα
είδη που γίνονταν στα σπίτια. Η λέξη γιουβέτσι προέρχεται απ’ το τουρκικό güveç, που όμως αναφέρεται στο ομώνυμο πήλινο σκεύος -όχι στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Απαντάται δε, σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές γλώσσες και τις κουζίνες τους.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.