Από το:
Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Έχω ξαναγράψει πόσο εκτιμώ τις «πανωμερίτικες» πίτες φούρνου. Αν στις πίτες τηγανιού είμαστε ειδικές στην Κρήτη, στις πίτες φούρνου εγώ τουλάχιστον βγάζω το καπέλο στις «πάνω από αυλάκι» νοικοκυράδες! Είχα βλέπετε την τύχη να έχω μια πεθερά που έπαιζε στα δάκτυλά
της τις πίτες και ήταν μαστόρισσα στο φύλλο! Δυστυχώς την χάσαμε νωρίς και αναπάντεχα και έτσι δεν πρόλαβα να πάρω τις ακριβείς αναλογίες των υλικών που έβαζε στη ζύμη της. Είναι ένα φύλλο τριφτό, που μοιάζει με σφολιάτα αλλά είναι πιο ρουστίκ θα λέγ..
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr
της τις πίτες και ήταν μαστόρισσα στο φύλλο! Δυστυχώς την χάσαμε νωρίς και αναπάντεχα και έτσι δεν πρόλαβα να πάρω τις ακριβείς αναλογίες των υλικών που έβαζε στη ζύμη της. Είναι ένα φύλλο τριφτό, που μοιάζει με σφολιάτα αλλά είναι πιο ρουστίκ θα λέγ..
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr