Από το: Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους
Για το ντελμπιέ σας έχω μιλήσει και άλλη φορά. Είναι κλασικός τρόπος μαγειρέματος των ρεβυθιών, και άλλων οσπρίων (όπως τα μαυρομάτικα φασολάκια και τα μπίζα), ιδίως τον χειμώνα που δεν υπήρχαν ντομάτες. Δεν τα λέμε δηλαδή ρεβίθια με αλευρολέμονο
αλλά ρεβύθια ντελμπιέ ή κατ’ άλλους ντερμπιέ. Αυτό το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα παραδοσιακά λαδερά φαγητά (όπως τα αγκιναροκούκια), στην ψαρόσουπα της 25ης Μαρτίου αφού πρέπει να είναι νηστίσιμη (χωρίς αυγά), αλλά κ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Για το ντελμπιέ σας έχω μιλήσει και άλλη φορά. Είναι κλασικός τρόπος μαγειρέματος των ρεβυθιών, και άλλων οσπρίων (όπως τα μαυρομάτικα φασολάκια και τα μπίζα), ιδίως τον χειμώνα που δεν υπήρχαν ντομάτες. Δεν τα λέμε δηλαδή ρεβίθια με αλευρολέμονο
αλλά ρεβύθια ντελμπιέ ή κατ’ άλλους ντερμπιέ. Αυτό το αλευρολέμονο το χρησιμοποιούμε και σε άλλα παραδοσιακά λαδερά φαγητά (όπως τα αγκιναροκούκια), στην ψαρόσουπα της 25ης Μαρτίου αφού πρέπει να είναι νηστίσιμη (χωρίς αυγά), αλλά κ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.