Από το: Γεύσεις Ινδίας
Το Rasgulla ή Rossogolla είναι ένα παχύρρευστο γλυκό δημοφιλές στην ινδική υποήπειρο, ειδικά στη Δυτική Βεγγάλη και τον Μαυρίκιο. Το πιάτο προέρχεται από το κρατίδιο Οντίσα αιώνες πριν, ενώ μία υπόλευκη σπογγώδες παραλλαγή («Μπενγκάλι Rossogolla»)
έγινε δημοφιλής στη Βεγγάλη τον 19ο αιώνα. Το Rasgulla γίνεται από chhena (ένα ινδικό τυρί cottage) και ζύμη σιμιγδαλιού, μαγειρεμένο με ελαφρύ σιρόπι από ζάχαρη. Μαγειρεύεται έως ότου το σιρόπι να απορροφηθεί από την ζύμη. Φτιάχνουμε πανίρ με την γνωστή διαδικασία με την μόνη διαφορά ότι αφήνουμε το τυρί να στραγγίξει τα υγρά του με...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://hindiflavours.blogspot.gr
Το Rasgulla ή Rossogolla είναι ένα παχύρρευστο γλυκό δημοφιλές στην ινδική υποήπειρο, ειδικά στη Δυτική Βεγγάλη και τον Μαυρίκιο. Το πιάτο προέρχεται από το κρατίδιο Οντίσα αιώνες πριν, ενώ μία υπόλευκη σπογγώδες παραλλαγή («Μπενγκάλι Rossogolla»)
έγινε δημοφιλής στη Βεγγάλη τον 19ο αιώνα. Το Rasgulla γίνεται από chhena (ένα ινδικό τυρί cottage) και ζύμη σιμιγδαλιού, μαγειρεμένο με ελαφρύ σιρόπι από ζάχαρη. Μαγειρεύεται έως ότου το σιρόπι να απορροφηθεί από την ζύμη. Φτιάχνουμε πανίρ με την γνωστή διαδικασία με την μόνη διαφορά ότι αφήνουμε το τυρί να στραγγίξει τα υγρά του με...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://hindiflavours.blogspot.gr