Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Απάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί. Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε βεντέμα… Και τα χόρτα μέχρι τώρα ήταν λιγοστά. Ξεραΐλα είχε πέσει στα χωράφια. Ευλογία είναι η βροχή. Να, δυο
τρεις μέρες έβρεξε καλά και γέμισε η εξοχή μας χόρτα. Από τώρα και μετά μέχρι αργά την Άνοιξη, περπατώντας στις γειτονιές μας όλο και κάπου θα μυρίζει μάραθο ή καυκαλήθρες κι άλλα γιαχνερά. Τα συνδυάζουμε με ό,τι φανταστείτε! Κρέας, ψάρια, θαλασσινά, χοχλιούς, αλλά και με πατάτες αγκινάρες ή κουνουπίδι. Και φτιάχνουμε πίτες, πιτάκια τηγανιού.
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr
Απάκι ή καπνιστή μπριζόλα ή σύγλινο με μυρωδιές ! Λίγες οι βροχές φέτος στα μέρη μας κι ο κόσμος έχει απογοητευτεί. Φοβούνται πώς ούτε του χρόνου θα έχουμε βεντέμα… Και τα χόρτα μέχρι τώρα ήταν λιγοστά. Ξεραΐλα είχε πέσει στα χωράφια. Ευλογία είναι η βροχή. Να, δυο
τρεις μέρες έβρεξε καλά και γέμισε η εξοχή μας χόρτα. Από τώρα και μετά μέχρι αργά την Άνοιξη, περπατώντας στις γειτονιές μας όλο και κάπου θα μυρίζει μάραθο ή καυκαλήθρες κι άλλα γιαχνερά. Τα συνδυάζουμε με ό,τι φανταστείτε! Κρέας, ψάρια, θαλασσινά, χοχλιούς, αλλά και με πατάτες αγκινάρες ή κουνουπίδι. Και φτιάχνουμε πίτες, πιτάκια τηγανιού.
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.