Από το: lixoudies marifanis. blogspot.gr
Αυτές τις μέρες γυρόφερνα στενά την ιδέα να φτιάξω μια σοκολατόπιτα που είχα καιρό! Η μεγάλη της όμως περιεκτικότητα σε σοκολάτα θεώρησα ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο μάλλον υπερβολικό θα ήταν για εμάς τα ευαίσθητα στομαχάκια...
Οπότε σκαρφίστικα μια παραλλαγή της κλασικής σοκολατόπιτας προσπαθώντας να
παντρέψω τη βασική συνταγή με αυτή ενός κέικ βανίλιας πιο ενισχυμένου όμως σε γεύση ώστε να μην "καλύπτεται" απ' τα δυνατά αρώματα της σοκολάτας αλλά να τα συμπληρώνει εξισορροπώντας τα!
Απ' όσο θα δείτε παρακάτω χρησιμοποίησα σκόνη αραβοσίτου με γεύση βανίλια το οποίο εκτός από έξτρα άρωμα έδωσε και πιο ωραία υφή αποφεύγοντας έτσι τη χρήση σιροπιού καθώς συγκράτησε μια μικρή υγρασία πάρα πολύ ευχάριστη στον ουρανίσκο !
Διαβάστε τη συνταγή στο: Οι λιχουδιές της Μαριφάνης
Αυτές τις μέρες γυρόφερνα στενά την ιδέα να φτιάξω μια σοκολατόπιτα που είχα καιρό! Η μεγάλη της όμως περιεκτικότητα σε σοκολάτα θεώρησα ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο μάλλον υπερβολικό θα ήταν για εμάς τα ευαίσθητα στομαχάκια...
Οπότε σκαρφίστικα μια παραλλαγή της κλασικής σοκολατόπιτας προσπαθώντας να
παντρέψω τη βασική συνταγή με αυτή ενός κέικ βανίλιας πιο ενισχυμένου όμως σε γεύση ώστε να μην "καλύπτεται" απ' τα δυνατά αρώματα της σοκολάτας αλλά να τα συμπληρώνει εξισορροπώντας τα!
Απ' όσο θα δείτε παρακάτω χρησιμοποίησα σκόνη αραβοσίτου με γεύση βανίλια το οποίο εκτός από έξτρα άρωμα έδωσε και πιο ωραία υφή αποφεύγοντας έτσι τη χρήση σιροπιού καθώς συγκράτησε μια μικρή υγρασία πάρα πολύ ευχάριστη στον ουρανίσκο !
Διαβάστε τη συνταγή στο: Οι λιχουδιές της Μαριφάνης