Από το: il laboratorio di mm skg. blogspot.gr
Το shortbread είναι ένα είδος μπισκότου, που παραδοσιακά φτιάχνεται στην Σκωτία. Θυμάμαι όταν είχα πάει στο Εδιμβούργο, σε όποιο μαγαζί μπαίναμε, μας κερνούσαν shortbread....
Τα υλικά του είναι αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη σε αναλογία 3:2:1. Ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία ή σύντομα, ώστε να μην πάρει χρώμα και γίνεται τριφτό (short είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιείται πλέον και σημαίνει τριφτό).
Η σοκολάτα Toblerone παράγεται απο την Kraft foods στην Ελβετία. Το όνομα της προέρχεται απο τις λέξεις Tobler, το όνομα αυτού που την εφήβρε, και το torrone, το γνωστό ιταλικό παραδοσιακό γλυκό, που στην Ελλάδα το ξέρουμε ως νουγκά. Η σοκολάτα Toblerone, γεννήθηκε το 1908 στην Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Το 1909 κατοχυρώθηκε και η πατέντα της, ως η πρώτη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα και μέλι. Τα χρώματα στην συσκευασία της και το πυραμιδοειδές σχήμα της, ο Tobler τα εμπνεύστηκε απο τα παρισινά μπαλέττα των Folies Bergère!
Η γιαγιά Ανδρομάχη, ανάμεσα στα λίγα ενθύμια απο την Πόλη, είχε και ένα άλμπουμ με κάρτες απο την σοκολάτα Tobler, που χρονολογείται απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σαν αυτά που είχαμε και εμείς όταν ήμασταν παιδιά απο ανάλογα εμπορικά προϊόντα και που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν μερικά χρόνια ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg
Το shortbread είναι ένα είδος μπισκότου, που παραδοσιακά φτιάχνεται στην Σκωτία. Θυμάμαι όταν είχα πάει στο Εδιμβούργο, σε όποιο μαγαζί μπαίναμε, μας κερνούσαν shortbread....
Τα υλικά του είναι αλεύρι, βούτυρο και ζάχαρη σε αναλογία 3:2:1. Ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία ή σύντομα, ώστε να μην πάρει χρώμα και γίνεται τριφτό (short είναι μια λέξη που δεν χρησιμοποιείται πλέον και σημαίνει τριφτό).
Η σοκολάτα Toblerone παράγεται απο την Kraft foods στην Ελβετία. Το όνομα της προέρχεται απο τις λέξεις Tobler, το όνομα αυτού που την εφήβρε, και το torrone, το γνωστό ιταλικό παραδοσιακό γλυκό, που στην Ελλάδα το ξέρουμε ως νουγκά. Η σοκολάτα Toblerone, γεννήθηκε το 1908 στην Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας. Το 1909 κατοχυρώθηκε και η πατέντα της, ως η πρώτη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα και μέλι. Τα χρώματα στην συσκευασία της και το πυραμιδοειδές σχήμα της, ο Tobler τα εμπνεύστηκε απο τα παρισινά μπαλέττα των Folies Bergère!
Η γιαγιά Ανδρομάχη, ανάμεσα στα λίγα ενθύμια απο την Πόλη, είχε και ένα άλμπουμ με κάρτες απο την σοκολάτα Tobler, που χρονολογείται απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, σαν αυτά που είχαμε και εμείς όταν ήμασταν παιδιά απο ανάλογα εμπορικά προϊόντα και που κυκλοφορούσαν μέχρι πριν μερικά χρόνια ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg