Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Το μπριάμ μαγειρεύεται και στην κατσαρόλα και στο φούρνο , με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση. Στο μπριάμ κατσαρόλας το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα μαγειρέματος, αλλά ο κίνδυνος να λιώσουν τα λαχανικά είναι
μάλλον μεγαλύτερος. Στο φούρνο, αργεί λίγο περισσότερο το φαγητό μας αλλά τα λαχανικά μένουν ακέραια και γίνεται μάλλον πιο νόστιμο.Κάθε καλοκαίρι το φτιάχνω αρκετές φορές είτε έτσι είτε αλλιώς. Δεν ξέρω γιατί όταν το μαγειρεύω στην κατσαρόλα το λέω με το άλλο του όνομα, τουρλού. Για μένα μπριάμ είναι αυτό που μαγειρεύω στο φούρνο!
Διαβάστε τη συνταγή στο: cretangastronomy.blogspot.gr
Το μπριάμ μαγειρεύεται και στην κατσαρόλα και στο φούρνο , με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε περίπτωση. Στο μπριάμ κατσαρόλας το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα μαγειρέματος, αλλά ο κίνδυνος να λιώσουν τα λαχανικά είναι
μάλλον μεγαλύτερος. Στο φούρνο, αργεί λίγο περισσότερο το φαγητό μας αλλά τα λαχανικά μένουν ακέραια και γίνεται μάλλον πιο νόστιμο.Κάθε καλοκαίρι το φτιάχνω αρκετές φορές είτε έτσι είτε αλλιώς. Δεν ξέρω γιατί όταν το μαγειρεύω στην κατσαρόλα το λέω με το άλλο του όνομα, τουρλού. Για μένα μπριάμ είναι αυτό που μαγειρεύω στο φούρνο!
Διαβάστε τη συνταγή στο: cretangastronomy.blogspot.gr