Από το: The gastrin
Δε μιλάμε για έναν απλό γύρο αλλά για "σκεπαστή", τουτέστιν, για απόλαυση με πολλές διαστρωματώσεις και με πιτάκι σπιτίσιο!!!
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο για
να βάλουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το νερό και έπειτα το ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Κάθε μπάλα που ανοίγουμε θα έχει διάμετρο 20 εκ και πάχος μισό εκατοστό. Τις λαδώνουμε με σπορέλαιο και από τις 2 μεριές και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρώς.
Διαβάστε τη συνταγή στο: thegastrin.blogspot.gr
Δε μιλάμε για έναν απλό γύρο αλλά για "σκεπαστή", τουτέστιν, για απόλαυση με πολλές διαστρωματώσεις και με πιτάκι σπιτίσιο!!!
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και σχηματίζουμε ένα λάκκο στο κέντρο για
να βάλουμε τη μαγιά. Ρίχνουμε το νερό και έπειτα το ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι. Θέλουμε να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Τη χωρίζουμε σε 6 μπάλες. Κάθε μπάλα που ανοίγουμε θα έχει διάμετρο 20 εκ και πάχος μισό εκατοστό. Τις λαδώνουμε με σπορέλαιο και από τις 2 μεριές και τις αφήνουμε να φουσκώσουν ελαφρώς.
Διαβάστε τη συνταγή στο: thegastrin.blogspot.gr