Από το: Αθηνόραμα unami.gr
Το αλάτι, το θεόσταλτο αλάτι είναι το σημαντικότερο υλικό στα χέρια ενός μάγειρα. Η φήμη του κι η ικανότητα του κρίνονται από το «χέρι» του στο αλάτι. Αν ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά, τα φαγητά του θα είναι πάντα νόστιμα. Το «βαρύ χέρι» στο αλάτι αχρηστεύει το
φαγητό, ενώ το «φειδωλό» το κάνει άνοστο, νοσοκομειακό.
Παρ' όλα όσα λέγονται από τους πολέμιους του αλατιού, το αλάτι είναι το στοιχείο που μας συνδέει με το απώτερο παρελθόν μας, τότε που τα πρώτα θηλαστικά εγκαταλείπουν τη θάλασσα για να κατακτήσουν την ξηρά. Τα σώματα μας ακόμα φέρνουν αυτή τη μνήμη του αλατιού, το οποίο δεν έπαψε ποτέ να είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής μας.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.athinorama.gr/umami
Το αλάτι, το θεόσταλτο αλάτι είναι το σημαντικότερο υλικό στα χέρια ενός μάγειρα. Η φήμη του κι η ικανότητα του κρίνονται από το «χέρι» του στο αλάτι. Αν ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά, τα φαγητά του θα είναι πάντα νόστιμα. Το «βαρύ χέρι» στο αλάτι αχρηστεύει το
φαγητό, ενώ το «φειδωλό» το κάνει άνοστο, νοσοκομειακό.
Παρ' όλα όσα λέγονται από τους πολέμιους του αλατιού, το αλάτι είναι το στοιχείο που μας συνδέει με το απώτερο παρελθόν μας, τότε που τα πρώτα θηλαστικά εγκαταλείπουν τη θάλασσα για να κατακτήσουν την ξηρά. Τα σώματα μας ακόμα φέρνουν αυτή τη μνήμη του αλατιού, το οποίο δεν έπαψε ποτέ να είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής μας.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.athinorama.gr/umami