Από το: Boukitsa
Μαζεύουμε ελιές καλαμών και τις χρησιμοποιούμε όπως είναι, αφού τις πλύνουμε. Αν θέλουμε πάλι, μπορούμε ελαφρά με τη μύτη του μαχαιριού για να γλυκάνουν πιο γρήγορα.
Βάζουμε σε βάζο τις ελιές με νερό και 1 χούφτα χοντρό αλάτι. Μένουν 1
εβδομάδα.Χύνουμε το νερό, τις στραγγίζουμε και βάζουμε νέο νερό με διπλάσια ποσότητα αλατιού. Μετά από 1 εβδομάδα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και συνεχίζουμε 4-5 εβδομάδες συνολικά.
Τότε παίρνουμε μια ελιά, την χαράζουμε με το μαχαίρι και αν μέσα είναι η σάρκα της καφετιά, οι ελιές είναι έτοιμες.
Τις ανασύρουμε από το νερό, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε λεκάνη με ξύδι, να σκεπαστούν.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.boukitsa.gr
Μαζεύουμε ελιές καλαμών και τις χρησιμοποιούμε όπως είναι, αφού τις πλύνουμε. Αν θέλουμε πάλι, μπορούμε ελαφρά με τη μύτη του μαχαιριού για να γλυκάνουν πιο γρήγορα.
Βάζουμε σε βάζο τις ελιές με νερό και 1 χούφτα χοντρό αλάτι. Μένουν 1
εβδομάδα.Χύνουμε το νερό, τις στραγγίζουμε και βάζουμε νέο νερό με διπλάσια ποσότητα αλατιού. Μετά από 1 εβδομάδα επαναλαμβάνουμε τα ίδια και συνεχίζουμε 4-5 εβδομάδες συνολικά.
Τότε παίρνουμε μια ελιά, την χαράζουμε με το μαχαίρι και αν μέσα είναι η σάρκα της καφετιά, οι ελιές είναι έτοιμες.
Τις ανασύρουμε από το νερό, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε λεκάνη με ξύδι, να σκεπαστούν.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.boukitsa.gr