Από το: pandespani
Η ματριτσιάνα ήταν το κύριο γεύμα των βοσκών που ζούσαν στα βουνά της περιοχής. Για να την κάνουν τότε, χρησιμοποιούσαν μόνον γκουαντσιάλε (guanciale), τοπικό τυρί pecorino, λαρδί και πιπέρι. Η ντομάτα εκείνη την εποχή δεν είχε ακόμα εμφανιστεί στην Ευρώπη –ναι, τόσο παλιά είναι αυτή η καταπληκτική
συνταγή. Η συγκεκριμένη εκδοχή χωρίς ντομάτα είναι η “μητέρα” της αματριτσιάνα και λέγεται alla Gricia. Νόστιμη, παρότι λιγότερο διαδεδομένη απ’ την αματριτσιάνα, τουλάχιστον εκτός Ιταλίας.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com
Η ματριτσιάνα ήταν το κύριο γεύμα των βοσκών που ζούσαν στα βουνά της περιοχής. Για να την κάνουν τότε, χρησιμοποιούσαν μόνον γκουαντσιάλε (guanciale), τοπικό τυρί pecorino, λαρδί και πιπέρι. Η ντομάτα εκείνη την εποχή δεν είχε ακόμα εμφανιστεί στην Ευρώπη –ναι, τόσο παλιά είναι αυτή η καταπληκτική
συνταγή. Η συγκεκριμένη εκδοχή χωρίς ντομάτα είναι η “μητέρα” της αματριτσιάνα και λέγεται alla Gricia. Νόστιμη, παρότι λιγότερο διαδεδομένη απ’ την αματριτσιάνα, τουλάχιστον εκτός Ιταλίας.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com

0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.