Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Το Κυπριακό φαγητό πιλάφι πουρκούρι (πλιγούρι), που εθεωρείτο ως “φαγητό των φτωχών”, εξακολουθεί να είναι ένα φτηνό φαγητό, το οποίο σερβίρεται σαν συνοδευτικό σε άλλα φαγητά, ειδικά κρέας. Το πλιγούρι γίνεται από αλεσμένο σιτάρι και είναι γνωστό από την αρχαιότητα.
Αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων και άλλων Μεσογειακών χωρών. Υπάρχουν αναφορές στη βίβλο ότι το έφτιαχναν οι Βαβυλώνιοι, οι Χίττες, οι Εβραίοι καθώς και αργότερα οι Άραβες, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι κλπ. Στην Κύπρο τρώγαμε το “πουρκούρι” αρκετά συχνά και έχω ξανααναφέρει, σε κάποια άλλη ανάρτηση, ότι η...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info
Το Κυπριακό φαγητό πιλάφι πουρκούρι (πλιγούρι), που εθεωρείτο ως “φαγητό των φτωχών”, εξακολουθεί να είναι ένα φτηνό φαγητό, το οποίο σερβίρεται σαν συνοδευτικό σε άλλα φαγητά, ειδικά κρέας. Το πλιγούρι γίνεται από αλεσμένο σιτάρι και είναι γνωστό από την αρχαιότητα.
Αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων και άλλων Μεσογειακών χωρών. Υπάρχουν αναφορές στη βίβλο ότι το έφτιαχναν οι Βαβυλώνιοι, οι Χίττες, οι Εβραίοι καθώς και αργότερα οι Άραβες, οι Αιγύπτιοι, οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι κλπ. Στην Κύπρο τρώγαμε το “πουρκούρι” αρκετά συχνά και έχω ξανααναφέρει, σε κάποια άλλη ανάρτηση, ότι η...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info