Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.
Home » , , , , » Μανιταρόπιτα με φρέσκα και ξερά μανιτάρια

Μανιταρόπιτα με φρέσκα και ξερά μανιτάρια

Written By Unknown on Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 | Οκτωβρίου 09, 2016

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Γαστρονόμος
Ολη η Μακεδονία φημίζεται για τα μανιτάρια της και κυρίως τα Γρεβενά και η Χαλκιδική. Ο «Γ» Οτωβρίου έχει τις συνταγές από των έντονων Μακεδονίτικων πιτών. 09/10 στα περίπτερα! Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο και δυναμώνουμε τη φωτιά. Σοτάρουμε για περίπου 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν. Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετριάζουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να απορροφήσουν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, να κρυώσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.gastronomos.gr


SHARE

About Unknown