Από το: Γαστρονόμος
Αν ένας Καταλανός δει μια κρεμ μπριλέ, θα πει αγανακτισμένος: «Αυτοί οι Γάλλοι μας έκλεψαν την κρέμα καταλάνα». Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού σχίζουμε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος, ανοίγουμε στη μέση και σέρνουμε τη λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό του για να μαζέψουμε τα
σποράκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τους σπόρους και τον λοβό βανίλιας, την κανέλα και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το γάλα. Πετάμε τα υπόλοιπα υλικά. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα (ή στο μίξερ με το σύρμα) τους κρόκους των αυγών με τη λευκή ζάχαρη για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει υπόλευκο και κρεμώδες. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.gastronomos.gr
Αν ένας Καταλανός δει μια κρεμ μπριλέ, θα πει αγανακτισμένος: «Αυτοί οι Γάλλοι μας έκλεψαν την κρέμα καταλάνα». Με τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού σχίζουμε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος, ανοίγουμε στη μέση και σέρνουμε τη λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό του για να μαζέψουμε τα
σποράκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τους σπόρους και τον λοβό βανίλιας, την κανέλα και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, σουρώνουμε και κρατάμε το γάλα. Πετάμε τα υπόλοιπα υλικά. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα (ή στο μίξερ με το σύρμα) τους κρόκους των αυγών με τη λευκή ζάχαρη για 5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να γίνει υπόλευκο και κρεμώδες. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.gastronomos.gr