Από το: Ioanna's Blog
Στο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε το χλιαρό νερό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Καλύπτουμε τη γάστρα (ή το
ταψί αν προτιμάτε) με λαδόκολλα και αφού δώσουμε στη ζύμη μας το σχήμα που προτιμάμε, την τοποθετούμε μέσα. Χαράζουμε το ψωμάκι μας, κλείνουμε το καπάκι (το ταψί το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα) και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας. Μετά από 2 ώρες η ζύμη μας έχει φουσκώσει . Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 για 20 λεπτά. Ψήνουμε το ψωμί μας για 50 – 60 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο το ψωμί μας, το βγάζουμε από τον φούρνο και το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://ioannabaltsaki.blogspot.gr
Στο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε το χλιαρό νερό ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τις σταφίδες και το μέλι. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μπάλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Καλύπτουμε τη γάστρα (ή το
ταψί αν προτιμάτε) με λαδόκολλα και αφού δώσουμε στη ζύμη μας το σχήμα που προτιμάμε, την τοποθετούμε μέσα. Χαράζουμε το ψωμάκι μας, κλείνουμε το καπάκι (το ταψί το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα) και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας. Μετά από 2 ώρες η ζύμη μας έχει φουσκώσει . Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 για 20 λεπτά. Ψήνουμε το ψωμί μας για 50 – 60 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο το ψωμί μας, το βγάζουμε από τον φούρνο και το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://ioannabaltsaki.blogspot.gr