Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Καραμελωμένη Γαλατόπιτα με δύο τρόπους

Written By Unknown on Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 | Οκτωβρίου 26, 2016

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Κοπιάστε στην Κουζίνα μου
Στην αρχαία Ελλάδα την γαλατόπιτα, την έλεγαν ἅμης. Η ἅμης, (γενική της ἅμητος), όπως αναφέρει ο Αριστοφάνης, ήταν ένα είδος πλακούντος, δηλαδή κάτι σαν πίτα με γάλα (ἄμης, ητος, η, εἶδος πλακοῦντος μετὰ γάλακτος). Έχω ξαναβάλει συνταγή για Γαλατόπιτα στο παρελθόν, αλλά τότε την
έφτιαξα με φύλλο και έβαλα και συρόπι από πάνω. Σήμερα αποφάσισα να την κάνω πιο παραδοσιακή, χωρίς φύλλο και συρόπι, αλλά με τις δικές μου πινελιές και παρεμβάσεις.
 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.kopiaste.info


SHARE

About Unknown