Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.
Home » , , » Καλλιεργούμε Ρίγανη και η Συγκομιδή της

Καλλιεργούμε Ρίγανη και η Συγκομιδή της

Written By Unknown on Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 | Οκτωβρίου 12, 2016

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: G & M - Χρώμα... Ελληνικό!
Από τ' αγαπημένα μου καρυκεύματα στο φαγητό, τη χρησιμοποιώ σχεδόν παντού, ακόμη και σε σούπες... Η μυρωδιά της έντονη και ευωδιαστή αν και υποσκελίζεται από το θυμάρι, εγώ την προτιμώ όμως...!!! Σαν καλλιέργεια είναι από τις πιο εύκολες, ξερική και δεν έχει

πολλές απαιτήσεις... Μπορεί να ευδοκιμήσει... σε μεγάλη ποικιλία εδαφών με εξαίρεση τα αργιλώδη και τα αμμώδη. Συνήθως, προτιμάει τα πετρώδη και ορεινά γι' αυτό το λόγο η βουνίσια ρίγανη και αν είναι και κοντά και σε θάλασσα (νησιά) είναι ακόμη πιο ευωδιαστή από τη ρίγανη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η καλύτερή της εποχή είναι τώρα το φθινόπωρο και ειδικά μετά τις πρώτες βροχές. Πολλαπλασιάζεται είτε με σπόρο είτε με παραφυάδα. Προτιμότερος, με παραφυάδες. Αντίθετα, με τον σπόρο πρέπει να έχουμε ξεκινήσει τη σπορά στα ειδικά κουτάκια - σπορεία περίπου...

Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.gandmclub.com


SHARE

About Unknown