Από το: G & M - Χρώμα... Ελληνικό!
Από τ' αγαπημένα μου καρυκεύματα στο φαγητό, τη χρησιμοποιώ σχεδόν παντού, ακόμη και σε σούπες... Η μυρωδιά της έντονη και ευωδιαστή αν και υποσκελίζεται από το θυμάρι, εγώ την προτιμώ όμως...!!! Σαν καλλιέργεια είναι από τις πιο εύκολες, ξερική και δεν έχει
πολλές απαιτήσεις... Μπορεί να ευδοκιμήσει... σε μεγάλη ποικιλία εδαφών με εξαίρεση τα αργιλώδη και τα αμμώδη. Συνήθως, προτιμάει τα πετρώδη και ορεινά γι' αυτό το λόγο η βουνίσια ρίγανη και αν είναι και κοντά και σε θάλασσα (νησιά) είναι ακόμη πιο ευωδιαστή από τη ρίγανη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η καλύτερή της εποχή είναι τώρα το φθινόπωρο και ειδικά μετά τις πρώτες βροχές. Πολλαπλασιάζεται είτε με σπόρο είτε με παραφυάδα. Προτιμότερος, με παραφυάδες. Αντίθετα, με τον σπόρο πρέπει να έχουμε ξεκινήσει τη σπορά στα ειδικά κουτάκια - σπορεία περίπου...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.gandmclub.com
Από τ' αγαπημένα μου καρυκεύματα στο φαγητό, τη χρησιμοποιώ σχεδόν παντού, ακόμη και σε σούπες... Η μυρωδιά της έντονη και ευωδιαστή αν και υποσκελίζεται από το θυμάρι, εγώ την προτιμώ όμως...!!! Σαν καλλιέργεια είναι από τις πιο εύκολες, ξερική και δεν έχει
πολλές απαιτήσεις... Μπορεί να ευδοκιμήσει... σε μεγάλη ποικιλία εδαφών με εξαίρεση τα αργιλώδη και τα αμμώδη. Συνήθως, προτιμάει τα πετρώδη και ορεινά γι' αυτό το λόγο η βουνίσια ρίγανη και αν είναι και κοντά και σε θάλασσα (νησιά) είναι ακόμη πιο ευωδιαστή από τη ρίγανη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η καλύτερή της εποχή είναι τώρα το φθινόπωρο και ειδικά μετά τις πρώτες βροχές. Πολλαπλασιάζεται είτε με σπόρο είτε με παραφυάδα. Προτιμότερος, με παραφυάδες. Αντίθετα, με τον σπόρο πρέπει να έχουμε ξεκινήσει τη σπορά στα ειδικά κουτάκια - σπορεία περίπου...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.gandmclub.com