Από το: Γλυκιές Ιστορίες
Η χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές και παραδοσιακές Ελληνικές πίτες. Σήμερα φτιάχνουμε την λαχανόπιτα της μαμάς μου! Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια). Τα ψιλοκόβουμε
σε μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε λίγο και τα τρίβουμε με το χέρι μας. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://glykesistories.blogspot.gr
Η χορτόπιτα ή λαχανόπιτα, όπως την λέμε εμείς στην Αχαΐα, είναι από τις πιο χαρακτηριστικές και παραδοσιακές Ελληνικές πίτες. Σήμερα φτιάχνουμε την λαχανόπιτα της μαμάς μου! Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα (σπανάκι, καυκαλήθρες, μυρώνια). Τα ψιλοκόβουμε
σε μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε λίγο και τα τρίβουμε με το χέρι μας. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι, ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο - λίγο το νερό...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://glykesistories.blogspot.gr