Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Κολλυβόσμος ή Ασουρές

Written By Unknown on Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 | Φεβρουαρίου 18, 2017

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Τante Kiki 
Των Αγίων Θεοδώρων σήμερα και στο χωριό της μητέρας μου έφτιαχναν κόλλυβα και "κολλυβόσμο" δηλαδή ασουρέ, που τον κερνούσαν μαζί με τα κόλλυβα.  Έστω και αργά, λοιπόν, θα σας δώσω το παραδοσιακό αυτό κέρασμα, με τον τρόπο που το έφτιαχναν. Βράζουμε τα
200 γρ. σιτάρι με 10 φλιτζάνια νερό για 2-3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει. Ανανεώνουμε το νερό όταν τελειώνει. Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε το αλεύρι έως ότου το χρώμα του να γίνει ανοιχτό καστανό. Όταν το σιτάρι είναι έτοιμο, κατεβάζουμε τη κατσαρ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://tantekiki.blogspot.gr


SHARE

About Unknown