Από το: Γλυκιές Ιστορίες
Κεμπάπ : Μικρά κομμάτια κρέατος ψημένα στη σχάρα σε σουβλάκι, είτε πικάντικος κιμάς από αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια. Αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πιάτο που ήρθε στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τους Αρμένιους.
Σύμφωνα με τον Alan Davidson και το έργο του "Oxford Companion to Food" η λέξη έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατά τον Μεσαίωνα η αραβική λέξη κεμπάπ (kebab) σημαίνει τηγανητό κρέας, που είναι μάλλον ένας λόγος για το...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://glykesistories.blogspot.gr
Κεμπάπ : Μικρά κομμάτια κρέατος ψημένα στη σχάρα σε σουβλάκι, είτε πικάντικος κιμάς από αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο πλασμένος σε μακρόστενα κομμάτια. Αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πιάτο που ήρθε στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τους Αρμένιους.
Σύμφωνα με τον Alan Davidson και το έργο του "Oxford Companion to Food" η λέξη έχει ενδιαφέρουσα ιστορία. Κατά τον Μεσαίωνα η αραβική λέξη κεμπάπ (kebab) σημαίνει τηγανητό κρέας, που είναι μάλλον ένας λόγος για το...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://glykesistories.blogspot.gr