Από το: Amerimnos Taxidioths
Η περιοχή του Πόντου –και κυρίως γύρω από την Τραπεζούντα– φημίζεται για τα λεφτοκάρυα, το τσάι, τα χαμψία, το βούτουρον και τη παρχαρί τα τυρία. Ένα ακόμη προϊόν που την κάνει να καυχιέται, ωστόσο, είναι και το «γούρουδο», όπως
είναι γνωστό το ψωμί της Τραπεζούντας. Και αν η Τραπεζούντα κλέβει τις εντυπώσεις, «πατρίδα» του θεωρείται η πόλη Βακφικεμπίρ (δυτικά της Τραπεζούντας), που φτιάχνει το ωραιότερο ψωμί! Ψωμί που συναντά κανείς σε όλη την Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα μέχρι την Σμύρν...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr
Η περιοχή του Πόντου –και κυρίως γύρω από την Τραπεζούντα– φημίζεται για τα λεφτοκάρυα, το τσάι, τα χαμψία, το βούτουρον και τη παρχαρί τα τυρία. Ένα ακόμη προϊόν που την κάνει να καυχιέται, ωστόσο, είναι και το «γούρουδο», όπως
είναι γνωστό το ψωμί της Τραπεζούντας. Και αν η Τραπεζούντα κλέβει τις εντυπώσεις, «πατρίδα» του θεωρείται η πόλη Βακφικεμπίρ (δυτικά της Τραπεζούντας), που φτιάχνει το ωραιότερο ψωμί! Ψωμί που συναντά κανείς σε όλη την Τουρκία, από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα μέχρι την Σμύρν...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.