Από το: Pandespani
Το γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι παραμένει ένα ιδιαίτερα αγαπητό comfort πιάτο της νεότερης ελληνικής κουζίνας. Νόστιμο, κυριακάτικο, χορταστικό, όχι όμως βαρύ (κανονικά). Eμφανώς ελληνικό δε, παρότι η λέξη γιουβέτσι προέρχεται απ’ το τουρκικό güveç, που όμως αναφέρεται
στο ομώνυμο πήλινο σκεύος -όχι στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Απαντάται δε, σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές γλώσσες και τις κουζίνες τους. Γεμάτο σε γεύση, πληθωρικό σε άρωμα και πλήρες πιάτο-γεύμα από μόνο του, το γιουβέτσι με ζυμαρικά...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com
Το γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι παραμένει ένα ιδιαίτερα αγαπητό comfort πιάτο της νεότερης ελληνικής κουζίνας. Νόστιμο, κυριακάτικο, χορταστικό, όχι όμως βαρύ (κανονικά). Eμφανώς ελληνικό δε, παρότι η λέξη γιουβέτσι προέρχεται απ’ το τουρκικό güveç, που όμως αναφέρεται
στο ομώνυμο πήλινο σκεύος -όχι στο συγκεκριμένο περιεχόμενο. Απαντάται δε, σε όλες σχεδόν τις βαλκανικές γλώσσες και τις κουζίνες τους. Γεμάτο σε γεύση, πληθωρικό σε άρωμα και πλήρες πιάτο-γεύμα από μόνο του, το γιουβέτσι με ζυμαρικά...
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://www.pandespani.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.