Από το: Τα φαγητά της γιαγιάς
Αν και η πίτσα στη σημερινή της μορφή θεωρείται ιταλική επινόηση, αυτό μάλλον δεν ισχύει, αφού υπάρχουν αναφορές ότι στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν μια παρόμοια πίτα. Ήταν μια στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού, πάνω στην οποία έβαζαν διάφορα υλικά και την ονόμαζαν
πλακούντα. Σ' ένα μπολ βάζουμε το μισό χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 - 3 κουταλιές της σούπας, από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει και φτιάχνουμε ένα χυλό. Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', για να ενεργοποιηθεί η μαγιά...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://faghta-giagias.blogspot.com
Αν και η πίτσα στη σημερινή της μορφή θεωρείται ιταλική επινόηση, αυτό μάλλον δεν ισχύει, αφού υπάρχουν αναφορές ότι στην αρχαία Ελλάδα έφτιαχναν μια παρόμοια πίτα. Ήταν μια στρογγυλή βάση από ζύμη ψωμιού, πάνω στην οποία έβαζαν διάφορα υλικά και την ονόμαζαν
πλακούντα. Σ' ένα μπολ βάζουμε το μισό χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 2 - 3 κουταλιές της σούπας, από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει και φτιάχνουμε ένα χυλό. Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 15', για να ενεργοποιηθεί η μαγιά...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://faghta-giagias.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.