Από το: Pastry...tsio
Ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά είναι αδιαμφισβήτητα η γαλατόπιτα. Φτιαγμένη με υλικά που παρήγαγε κάθε ελληνικό σπίτι της υπαίθρου κάποιες δεκαετίες πίσω, όπως γάλα και βούτυρο, σε συνδυασμό με το μεράκι της εκάστοτε νοικοκυράς για το
άνοιγμα του φύλλου, φτάνει ως τις μέρες μας αναλλοίωτο αλλά και μοναδικό. Η απαλή, βελούδινη κρέμα του δένει με το τραγανό φύλλο ενώ τα μπαχαρικά έρχονται να συμπληρώσουν το γευστικό παζλ. Θυμίζει αρκετά γαλακτομπούρεκο...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://pastry-tsio.blogspot.com
Ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά είναι αδιαμφισβήτητα η γαλατόπιτα. Φτιαγμένη με υλικά που παρήγαγε κάθε ελληνικό σπίτι της υπαίθρου κάποιες δεκαετίες πίσω, όπως γάλα και βούτυρο, σε συνδυασμό με το μεράκι της εκάστοτε νοικοκυράς για το
άνοιγμα του φύλλου, φτάνει ως τις μέρες μας αναλλοίωτο αλλά και μοναδικό. Η απαλή, βελούδινη κρέμα του δένει με το τραγανό φύλλο ενώ τα μπαχαρικά έρχονται να συμπληρώσουν το γευστικό παζλ. Θυμίζει αρκετά γαλακτομπούρεκο...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://pastry-tsio.blogspot.com
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.