Από το: Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους
Τα λικέρ, παρά την ξενική ονομασία τους, είναι στην παράδοσή μας ανέκαθεν. Η ελληνική λέξη «ηδύποτο» σπάνια χρησιμοποιείται γι αυτά τα γλυκόπιοτα συνήθως χρωματιστά οινοπνευματώδη, που τις περισσότερες φορές -ιδιαίτερα τα σπιτικά- έχουν άρωμα φρούτων. Λικέρ
φτιάχνουμε με όλα σχεδόν τα φρούτα, με κουκούτσια διάφορων φρούτων και με πολλά αρωματικά φυτά. Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται τα περίτεχνα μπουκάλια στους μπουφέδες και στις σερβάντες με τα έντονα τριανταφυλλί, πράσινα, πορτοκαλί και κίτρ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr
Τα λικέρ, παρά την ξενική ονομασία τους, είναι στην παράδοσή μας ανέκαθεν. Η ελληνική λέξη «ηδύποτο» σπάνια χρησιμοποιείται γι αυτά τα γλυκόπιοτα συνήθως χρωματιστά οινοπνευματώδη, που τις περισσότερες φορές -ιδιαίτερα τα σπιτικά- έχουν άρωμα φρούτων. Λικέρ
φτιάχνουμε με όλα σχεδόν τα φρούτα, με κουκούτσια διάφορων φρούτων και με πολλά αρωματικά φυτά. Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται τα περίτεχνα μπουκάλια στους μπουφέδες και στις σερβάντες με τα έντονα τριανταφυλλί, πράσινα, πορτοκαλί και κίτρ...
Διαβάστε τη συνταγή στο: https://www.cretangastronomy.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.