Από το: Τα φαγητά της γιαγιάς
Ένα ορεκτικό, που στην δεκαετία του ᾿80 έκανε θραύση και δεν έλειπε ποτέ, από κανένα επίσημο τραπέζι. Όμως, παρ᾿ όλο που τα χρόνια πέρασαν, οι ωραίες γεύσεις δεν ξεχνιούνται. Έτσι, για να το θυμηθούμε κι οι μεγαλύτεροι, σας το παρουσιάζω με μια ωραία πρόταση σερβιρίσματος.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τις γαρίδες με νερό που να τις σκεπάζει, τις αλατίζουμε και τις βράζουμε για 3 λεπτά, από την ώρα που θα πάρουν βράση. Τις σταγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις παγώνουμε λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://faghta-giagias.blogspot.com
Ένα ορεκτικό, που στην δεκαετία του ᾿80 έκανε θραύση και δεν έλειπε ποτέ, από κανένα επίσημο τραπέζι. Όμως, παρ᾿ όλο που τα χρόνια πέρασαν, οι ωραίες γεύσεις δεν ξεχνιούνται. Έτσι, για να το θυμηθούμε κι οι μεγαλύτεροι, σας το παρουσιάζω με μια ωραία πρόταση σερβιρίσματος.
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες. Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε τις γαρίδες με νερό που να τις σκεπάζει, τις αλατίζουμε και τις βράζουμε για 3 λεπτά, από την ώρα που θα πάρουν βράση. Τις σταγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις παγώνουμε λίγο κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://faghta-giagias.blogspot.com