Από το: pandespani.com
Τα νηστίσιμα και τα λαδερά φαγητά σκιαγραφούν ένα μέρος του χαρακτήρα της ελληνικής κουζίνας είτε η θέση τους στο τραπέζι συνδεθεί με την ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία είτε γιατί αξιοποιούν με συγκεκριμένο μαγειρικό τρόπο τα τοπικά υλικά. Σ’ αυτό
συμφωνούσε και ο Επίκουρος, κατά κόσμον Αλβέρτος Αρούχ, παρεμβατικός διανοητής της γαστρονομίας, συγγραφέας με έντονη πένα σε θέματα κουζίνας και γευσιγνωσίας και κριτικός εστιατορίων, που πέθανε μόλις προχθές (12/4). Παρά τον πλούτο των διατυπωμένων γραπτά θέσεων για την ελληνική κουζίνα, η αναχώρησή του είναι σημαντική απώλεια για τον χώρο, μια και το μεγάλο κεφάλαιο του «είμαστε ό,τι τρώμε» ούτε κατά διάνοια περνάει για συμπέρασμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: pandespani
συμφωνούσε και ο Επίκουρος, κατά κόσμον Αλβέρτος Αρούχ, παρεμβατικός διανοητής της γαστρονομίας, συγγραφέας με έντονη πένα σε θέματα κουζίνας και γευσιγνωσίας και κριτικός εστιατορίων, που πέθανε μόλις προχθές (12/4). Παρά τον πλούτο των διατυπωμένων γραπτά θέσεων για την ελληνική κουζίνα, η αναχώρησή του είναι σημαντική απώλεια για τον χώρο, μια και το μεγάλο κεφάλαιο του «είμαστε ό,τι τρώμε» ούτε κατά διάνοια περνάει για συμπέρασμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: pandespani