Από το: il laboratorio di mm skg. blogspot.gr
Το ταμπουλε, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο απο την αραβικη κουζινα και συγκεκριμενα απο την λιβανεζικη.
Κυρια συστατικα του ειναι το κους κους ή το πλιγουρι και ο μαϊντανος. Στην αυθεντικη λιβανεζικη εκδοχη του βαζουν μπολικο μαϊντανο. Στην Ελλαδα
θα το συναντησετε μαλλον με περισσοτερο κους κους.
Το ταμπουλε σερβιρεται επανω σε φυλλα μαρουλιου, τα οποια βοηθουν και στο φαγωμα του. Ας μην ξεχναμε οτι οι αραβες παραδοσιακα τρωνε χωρις να χρησιμοποιουν μαχαιροπηρουνα, οποτε το μαρουλακι βοηθαει γαι να "φτυαριζουν" το κους κους. Το ταμπουλε μπορει να σερβιριστει ως σαλατα αλλα αποτελει επισης ενα ελαφρυ και δροσερο γευμα, ιδανικο για τις καυτες ημερες που περναμε αυτο το καλοκαιρι...
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg
Το ταμπουλε, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο απο την αραβικη κουζινα και συγκεκριμενα απο την λιβανεζικη.
Κυρια συστατικα του ειναι το κους κους ή το πλιγουρι και ο μαϊντανος. Στην αυθεντικη λιβανεζικη εκδοχη του βαζουν μπολικο μαϊντανο. Στην Ελλαδα
θα το συναντησετε μαλλον με περισσοτερο κους κους.
Το ταμπουλε σερβιρεται επανω σε φυλλα μαρουλιου, τα οποια βοηθουν και στο φαγωμα του. Ας μην ξεχναμε οτι οι αραβες παραδοσιακα τρωνε χωρις να χρησιμοποιουν μαχαιροπηρουνα, οποτε το μαρουλακι βοηθαει γαι να "φτυαριζουν" το κους κους. Το ταμπουλε μπορει να σερβιριστει ως σαλατα αλλα αποτελει επισης ενα ελαφρυ και δροσερο γευμα, ιδανικο για τις καυτες ημερες που περναμε αυτο το καλοκαιρι...
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg