Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Μπισκότα με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Written By Unknown on Τρίτη 13 Μαΐου 2014 | Μαΐου 13, 2014

Από το: pandespani.com
Ποιόν ξινίζει το λεμόνι; Ό,τι περιέχει λεμόνι δεν είναι ξινό. Το ξύσμα του δημοφιλούς εσπεριδοειδούς είναι αυτό που δανείζει το χαρακτηριστικό ελαφρώς πικάντικο άρωμα στα μπισκότα λεμονιού όπως και στα ταρτάκια ή στις τάρτες, στα κέικ και τσιζ κέικ και όλα τα γλυκά (μαρμελάδες,

κρέμες κλπ) και αλμυρά παρασκευάσματα (βλ. και μακαρόνια με λεμόνι) που το περιέχουν. Δεύτερος έρχεται ο φρέσκος χυμός του φρούτου που επίσης χρησιμοποιείται συχνά για να καθορίσει πια την γεύση και να δώσει ένταση, η οποία κάποιες φορές στα γλυκά (όπως στο κέικ) ενισχύεται από λεμονάτο γλάσο, οπότε η λεμονοσυμφωνία ολοκληρώνεται. Άρα καταρχήν το λεμόνι δεν ξινίζει τα πάντα.

Διαβάστε τη συνταγή στο: pandespani


SHARE

About Unknown