Από το: il laboratorio di mm skg. blogspot.gr
Ακόμη μια ασυνήθιστη - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα - συνταγή με αγκινάρες. Οι αγκινάρες αλά τζιουντία (carciofi alla giudia) είναι στην ουσία ολόκληρες αγκινάρες τηγανητές. Πρόκειται για μια ακόμη συνταγή από
την ρωμαιο-εβραϊκή κουζίνα, που μαζί με τις αγκινάρες αλά ρομάνα, είναι απο τις πιο διάσημες παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με αγκινάρες.
Αναφορές για την συγκεκριμένη συνταγή, που δημιουργήθηκε μέσα στο μεγάλο γκέτο της Ρώμης, βρέθηκαν σε ημερολόγια και συνταγολόγια, που χρονολογούνται απο τον 16ο αιώνα.
Για να φτιάξετε τις αγκινάρες αλά τζιουντία, είναι απαραίτητο να έχετε στη διάθεση σας φρέσκιες και τυφερές αγκινάρες, χωρίς αγκάθια. Ιδανική είναι η ιταλική ποικιλία carciofi romaneschi (λέγονται ακόμη cimaroli ή mammole), που είναι ιδιαίτερα τρυφερές και δεν έχουν χνούδι εσωτερικά, οπότε χρησιμοποιούνται σχεδόν ως έχουν, με ελάχιστο καθάρισμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg
Ακόμη μια ασυνήθιστη - πάντα για τα ελληνικά δεδομένα - συνταγή με αγκινάρες. Οι αγκινάρες αλά τζιουντία (carciofi alla giudia) είναι στην ουσία ολόκληρες αγκινάρες τηγανητές. Πρόκειται για μια ακόμη συνταγή από
την ρωμαιο-εβραϊκή κουζίνα, που μαζί με τις αγκινάρες αλά ρομάνα, είναι απο τις πιο διάσημες παραδοσιακές ιταλικές συνταγές με αγκινάρες.
Αναφορές για την συγκεκριμένη συνταγή, που δημιουργήθηκε μέσα στο μεγάλο γκέτο της Ρώμης, βρέθηκαν σε ημερολόγια και συνταγολόγια, που χρονολογούνται απο τον 16ο αιώνα.
Για να φτιάξετε τις αγκινάρες αλά τζιουντία, είναι απαραίτητο να έχετε στη διάθεση σας φρέσκιες και τυφερές αγκινάρες, χωρίς αγκάθια. Ιδανική είναι η ιταλική ποικιλία carciofi romaneschi (λέγονται ακόμη cimaroli ή mammole), που είναι ιδιαίτερα τρυφερές και δεν έχουν χνούδι εσωτερικά, οπότε χρησιμοποιούνται σχεδόν ως έχουν, με ελάχιστο καθάρισμα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg
