Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Μεζές στα γρήγορα…
Έπιασαν για τα καλά οι ζέστες και οι βεγγέρες στις βεράντες «εκ των ων ουκ άνευ» του ελληνικού καλοκαιριού. Ουζάκι και βεγγέρα. Όσο άγχος κι αν έχουμε οι καλοκαιρινές βραδιές το μαλακώνουν.
Οι γαρίδες μπορούν να γίνουν με χίλιους
τρόπους , κι αυτός είναι από τους ευκολότερους και πιο γρήγορους. Εγώ δεν τις καθαρίζω για μου φαίνεται ότι παραστεγνώνουν στο ψήσιμο καθαρισμένες. Τα κελύφη και τα εντεράκια ας τα βγάλουν οι …καταναλωτές! Τις πλένω καλά καλά και στο τελευταίο ξέβγαλμα προσθέτω μια ιδέα λεμόνι. Αν δεν τις ψήσω αμέσως τις αφήνω να περιμένουν περιχύνοντάς τις με χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr
Μεζές στα γρήγορα…
Έπιασαν για τα καλά οι ζέστες και οι βεγγέρες στις βεράντες «εκ των ων ουκ άνευ» του ελληνικού καλοκαιριού. Ουζάκι και βεγγέρα. Όσο άγχος κι αν έχουμε οι καλοκαιρινές βραδιές το μαλακώνουν.
Οι γαρίδες μπορούν να γίνουν με χίλιους
τρόπους , κι αυτός είναι από τους ευκολότερους και πιο γρήγορους. Εγώ δεν τις καθαρίζω για μου φαίνεται ότι παραστεγνώνουν στο ψήσιμο καθαρισμένες. Τα κελύφη και τα εντεράκια ας τα βγάλουν οι …καταναλωτές! Τις πλένω καλά καλά και στο τελευταίο ξέβγαλμα προσθέτω μια ιδέα λεμόνι. Αν δεν τις ψήσω αμέσως τις αφήνω να περιμένουν περιχύνοντάς τις με χυμό λεμονιού και ελάχιστο ελαιόλαδο.
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://www.cretangastronomy.gr