Από το: cretan gastronomy. blogspot.gr
Και βυσσινάδα με τον εύκολο τρόπο…
Όταν κάποιος αναφέρει γενικά και αόριστα γλυκό του κουταλιού, ποιο είναι το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό; Εμένα πάντως μου έρχεται το βύσσινο και το σταφύλι, τουλάχιστον σαν εικόνα. Ίσως επειδή είναι τα πρώτα στων οποίων την παρασκευή συμμετείχα σα παιδάκι.
Τα εσπεριδοειδή θέλανε ξύσιμο, τα συκαλάκια είχαν γάλα που δημιουργεί φαγούρα , και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα απαιτούν μαχαίρι. Έτσι τα σταφύλια και τα βύσσινα ήταν τα πρώτα γλυκά του κουταλιού στα οποία περήφανα συμμετείχα αφού η προετοιμασία τους δεν κρύβει κινδύνους για τα παιδιά...
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Και βυσσινάδα με τον εύκολο τρόπο…
Όταν κάποιος αναφέρει γενικά και αόριστα γλυκό του κουταλιού, ποιο είναι το πρώτο που σας έρχεται στο μυαλό; Εμένα πάντως μου έρχεται το βύσσινο και το σταφύλι, τουλάχιστον σαν εικόνα. Ίσως επειδή είναι τα πρώτα στων οποίων την παρασκευή συμμετείχα σα παιδάκι.
Τα εσπεριδοειδή θέλανε ξύσιμο, τα συκαλάκια είχαν γάλα που δημιουργεί φαγούρα , και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα απαιτούν μαχαίρι. Έτσι τα σταφύλια και τα βύσσινα ήταν τα πρώτα γλυκά του κουταλιού στα οποία περήφανα συμμετείχα αφού η προετοιμασία τους δεν κρύβει κινδύνους για τα παιδιά...
Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους