Από το: il laboratorio di mm skg. blogspot.gr
Το τσίζκεϊκ, αν και το όνομα του ακούγεται εξαιρετικά τρέντυ, είναι ένα γλυκό με αρχαίες ρίζες, που φτάνουν μάλιστα μέχρι την πατρίδα μας. Σύμφωνα με τον Καλλίμαχο, η πρώτη αναφορά σε γλυκό παρασκεύασμα με
κρέμα τυριού, αποδίδεται στον Αίγιμο, ο οποίος είχε γράψει ενα σύγγραμα με τίτλο "Πλακουντοποιικόν σύγγραμμα", το οποίο με λίγα λόγια ήταν ένα εξειδικευμένο βιβλίο μαγειρικής της εποχής, που μιλούσε για γλυκά με κρέμα τυριού! Απο τους Ελληνες, η συνταγή πέρασε στους Ρωμαίους και έτσι κάπου βρίσκουμε και τον Κάτωνα να μιλάει για τον πλακούντα, ενα γλυκό που έφτιαχναν με δύο δίσκους ζύμης και κρέμα τυριού με μέλι, την οποία αρωμάτιζαν με δαφνόφυλλα. Αυτές τις πληροφορίες βρίσκουμε στο λήμμα τσίζκεϊκ στην Wikipedia, που μεταξύ των άλλων συγκαταλέγει και την τυρόπιτα στα τσίζκεϊκ, ίσως με την ευρύτερη έννοια του όρου.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg
Το τσίζκεϊκ, αν και το όνομα του ακούγεται εξαιρετικά τρέντυ, είναι ένα γλυκό με αρχαίες ρίζες, που φτάνουν μάλιστα μέχρι την πατρίδα μας. Σύμφωνα με τον Καλλίμαχο, η πρώτη αναφορά σε γλυκό παρασκεύασμα με
κρέμα τυριού, αποδίδεται στον Αίγιμο, ο οποίος είχε γράψει ενα σύγγραμα με τίτλο "Πλακουντοποιικόν σύγγραμμα", το οποίο με λίγα λόγια ήταν ένα εξειδικευμένο βιβλίο μαγειρικής της εποχής, που μιλούσε για γλυκά με κρέμα τυριού! Απο τους Ελληνες, η συνταγή πέρασε στους Ρωμαίους και έτσι κάπου βρίσκουμε και τον Κάτωνα να μιλάει για τον πλακούντα, ενα γλυκό που έφτιαχναν με δύο δίσκους ζύμης και κρέμα τυριού με μέλι, την οποία αρωμάτιζαν με δαφνόφυλλα. Αυτές τις πληροφορίες βρίσκουμε στο λήμμα τσίζκεϊκ στην Wikipedia, που μεταξύ των άλλων συγκαταλέγει και την τυρόπιτα στα τσίζκεϊκ, ίσως με την ευρύτερη έννοια του όρου.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg