Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Μαρμελάδα σύκο

Written By Unknown on Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 | Αυγούστου 25, 2014

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: cretan gastronomy. blogspot.gr
Τα σύκα φέτος είναι άφθονα στην περιοχή μας. Η πρώτη παρτίδα δεν είναι από τη δική μας συκιά και αποξηραίνεται ήδη (προσεχώς η ανάρτηση). Ήταν μεγάλα και αρκετά ώριμα. Τα δικά μας είναι συνήθως πιο μικρά και πιο όψιμα. Φέτος ωρίμασαν
λίγο νωρίτερα κι έτσι χθες μαζέψαμε τα πρώτα μας. Φάγαμε μερικά με γραβιέρα (το καλύτερο επιδόρπιο ή/και ορεκτικό της εποχής), κρατήσαμε και λίγα για …φρούτο και τα υπόλοιπα έγιναν μαρμελάδα. Κάθε χρόνο φτιάχνω μαρμελάδα σύκο και μάλιστα σε δυο εκδοχές: με κομματάκια σύκο και τελείως αλεσμένη . Είναι μια νόστιμη μαρμελάδα που χρησιμοποιώ με όλους τους συνήθεις τρόπους και επί πλέον ταιριάζει πολύ με γλυκιά γραβιέρα ή άλλα τυριά, σαν επιδόρπιο. Επειδή τα σύκα είναι πολύ γλυκά, η ζάχαρη που χρησιμοποιούμε είναι πολύ πιο λίγη αναλογικά απ’ ότι σε άλλες μαρμελάδες. Ο κανόνας λέει να είναι η μισή σε βάρος από τα σύκα, αλλά επειδή τα δικά μας είναι πολύ γλυκιά ποικιλία, την έχω φτιάξει και με το 1/3 και έγινε πολύ ωραία και έτσι.

Διαβάστε τη συνταγή στο: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους



SHARE

About Unknown