Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Γιουφκάδες με χοιρινό

Written By Unknown on Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 | Αυγούστου 12, 2014

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: xaroumenos -taxidioths. blogspot.gr
Στην περιοχή της Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης οι γυναίκες φτιάχνουν σπιτικές χυλοπίτες που τις ονομάζουν γιουφκάδες (από την λέξη ιφκα που σημαίνει φύλλο ) τις παρασκευάζουν με το φρέσκο σιτάρι
και τις διατηρούν μέσα σε πάνινους σάκους,
Κόβετε το κρέας σε μέτρια κομμάτια το πλένετε καλά με κρύο νερό, το στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τα πράσα και το κρεμμύδι, ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε, κατόπιν το κρέας μέχρι να πιάσει κρούστα η πέτσα του . Προσθέτετε την ντομάτα το αλάτι το κόκκινο πιπέρι το νερό και το βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1/1/2 ώρα. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα,ρίχνετε τους γιουφκαδες να βράσουν για περίπου μισή ώρα, δεν θέλει πολύ ανακάτεμα αυτό το φαγητό λίγο πριν το σβήσετε πασπαλίζετε με την ρίγανη.

Διαβάστε τη συνταγή στο: Amerimnos Taxidioths



SHARE

About Unknown