Από το: il laboratorio di mm skg. blogspot.gr
Μετά απο πολλά χρόνια αποφάσισα να φτιάξω σάλτσα ντομάτας για να έχω να βγάλω τον χειμώνα. Δύσκολο εγχείρημα για κάποιον που δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο στην διάθεση του, όπως εγώ. Ετσι ξεκίνησα τον
Σεπτέμβριο, εποχή για τις ντομάτες Ρόμα που είναι πιό κατάλληλες για σάλτσα, αφού έχουν πιό σφιχτή σάρκα και περιέχουν λιγότερο νερό. Απο Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο, κατάφερα τελικά να ετοιμάσω αρκετά βάζα με πασσάτα και σάλτσα για πίτσα. Η πασσάτα διατηρήθηκε άριστα απο τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα. Η σάλτσα στην φωτογραφία είναι η περσινή, αλλά η φωτογραφία είναι πρόσφατη.
Πέρισυ δεν πρόλαβα να γράψω την σχετική ανάρτηση με την συνταγή, γιατί μέχρι να φτιάξω την σάλτσα μου είχε περάσει η εποχή και για τις ντομάτες και για τις σάλτσες ... Φέτος είπα να προλάβω και γι΄αυτό την ανεβάζω εγκαίρως ώστε να την μελετήσετε και να την δοκιμάσετε.
Και μία διευκρίνηση : κράτησα την ιταλική ονομασία της σάλτσας, πασσάτα, γιατί είναι μιά σάλτσα απο πολτό ντομάτας, χώρις φλούδες και σπόρους.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg
Μετά απο πολλά χρόνια αποφάσισα να φτιάξω σάλτσα ντομάτας για να έχω να βγάλω τον χειμώνα. Δύσκολο εγχείρημα για κάποιον που δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο στην διάθεση του, όπως εγώ. Ετσι ξεκίνησα τον
Σεπτέμβριο, εποχή για τις ντομάτες Ρόμα που είναι πιό κατάλληλες για σάλτσα, αφού έχουν πιό σφιχτή σάρκα και περιέχουν λιγότερο νερό. Απο Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο, κατάφερα τελικά να ετοιμάσω αρκετά βάζα με πασσάτα και σάλτσα για πίτσα. Η πασσάτα διατηρήθηκε άριστα απο τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα. Η σάλτσα στην φωτογραφία είναι η περσινή, αλλά η φωτογραφία είναι πρόσφατη.
Πέρισυ δεν πρόλαβα να γράψω την σχετική ανάρτηση με την συνταγή, γιατί μέχρι να φτιάξω την σάλτσα μου είχε περάσει η εποχή και για τις ντομάτες και για τις σάλτσες ... Φέτος είπα να προλάβω και γι΄αυτό την ανεβάζω εγκαίρως ώστε να την μελετήσετε και να την δοκιμάσετε.
Και μία διευκρίνηση : κράτησα την ιταλική ονομασία της σάλτσας, πασσάτα, γιατί είναι μιά σάλτσα απο πολτό ντομάτας, χώρις φλούδες και σπόρους.
Διαβάστε τη συνταγή στο: Il laboratorio di mm_skg