Από το: Pandespani
Μετά από εκδρομή με στόχο δοκιμές κρασιών στις γιορτινές Μέρες της Νεμέας, ένας σύντομος σταθμός στο παραλιακό Νεράκι (καθόλου ξενερουά) μας επιβράβευσε με ένα κιλό φρέσκες μικρές αχιβάδες, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να γίνουν τα περίφημα
σπαγκέτι allle vongole, εξαιρετικό και εξαιρετικά γνωστό πιάτο με την επισημότητα αρκετών υπογραφών από τις τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, απ᾿ τον Βορρά ως το Νότο.
Οι αχιβάδες και τα ζυμαρικά δημιούργησαν εξαρχής ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους, κλειστές όπως οι ίδιες κι αγαπησιάρικες, ασυναγώνιστα δεμένες εν ολίγοις. Σαν πρώτη ύλη, οι αχιβάδες δεν κατατάσσονται στην vip κατηγορία των συνοδών της πάστας. Κι όσο μικρότερες τόσο φτωχότερες, θα λέγαμε.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.pandespani.com
Μετά από εκδρομή με στόχο δοκιμές κρασιών στις γιορτινές Μέρες της Νεμέας, ένας σύντομος σταθμός στο παραλιακό Νεράκι (καθόλου ξενερουά) μας επιβράβευσε με ένα κιλό φρέσκες μικρές αχιβάδες, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να γίνουν τα περίφημα
σπαγκέτι allle vongole, εξαιρετικό και εξαιρετικά γνωστό πιάτο με την επισημότητα αρκετών υπογραφών από τις τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, απ᾿ τον Βορρά ως το Νότο.
Οι αχιβάδες και τα ζυμαρικά δημιούργησαν εξαρχής ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους, κλειστές όπως οι ίδιες κι αγαπησιάρικες, ασυναγώνιστα δεμένες εν ολίγοις. Σαν πρώτη ύλη, οι αχιβάδες δεν κατατάσσονται στην vip κατηγορία των συνοδών της πάστας. Κι όσο μικρότερες τόσο φτωχότερες, θα λέγαμε.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.pandespani.com