Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.
Home » , , , , , » Σπαγκέτι alle vongole: πάστα με θαλασσινό μεδούλι

Σπαγκέτι alle vongole: πάστα με θαλασσινό μεδούλι

Written By Unknown on Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 | Σεπτεμβρίου 26, 2014

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών, επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: Pandespani 
Μετά από εκδρομή με στόχο δοκιμές κρασιών στις γιορτινές Μέρες της Νεμέας, ένας σύντομος σταθμός στο παραλιακό Νεράκι (καθόλου ξενερουά) μας επιβράβευσε με ένα κιλό φρέσκες μικρές αχιβάδες, ό,τι ακριβώς χρειαζόταν για να γίνουν τα περίφημα
σπαγκέτι allle vongole, εξαιρετικό και εξαιρετικά γνωστό πιάτο με την επισημότητα αρκετών υπογραφών από τις τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, απ᾿ τον Βορρά ως το Νότο.
Οι αχιβάδες και τα ζυμαρικά δημιούργησαν εξαρχής ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους, κλειστές όπως οι ίδιες κι αγαπησιάρικες, ασυναγώνιστα δεμένες εν ολίγοις. Σαν πρώτη ύλη, οι αχιβάδες δεν κατατάσσονται στην vip κατηγορία των συνοδών της πάστας. Κι όσο μικρότερες τόσο φτωχότερες, θα λέγαμε.

Διαβάστε τη συνταγή στο: www.pandespani.com


SHARE

About Unknown