Από το: Il laboratorio di mm_skg
Ιδιόμορφη μαρμελάδα, αφού τα φραγκόσυκα είναι γεμάτα σποράκια τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, ενώ επίσης περιέχουν πολλή πηκτίνη με αποτέλεσμα η μαρμελάδα να παίρνει μια σύσταση παχύρρευστη, σαν μέλι.
Αρώματα συνήθως δεν βάζουν και η μαρμελάδα έχει το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση απο το φρούτο, στην σιτσιλίανικη εκδοχή της όμως, όπως σας την παρουσιάζω σήμερα, προσθέτουν ένα κομματάκι κανέλα. Η απόδοση του φρούτου δεν είναι πολύ μεγάλη, το 1 κιλό καθαρισμένου φρούτου δίνει λιγότερο απο μισό λίτρο μαρμελάδα....
Η γεύση της μαρμελάδας φραγκόσυκο συνδυάζεται ιδιαίτερα επιτυχώς με τα τυριά.
Διαβάστε τη συνταγή στο: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr
Ιδιόμορφη μαρμελάδα, αφού τα φραγκόσυκα είναι γεμάτα σποράκια τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, ενώ επίσης περιέχουν πολλή πηκτίνη με αποτέλεσμα η μαρμελάδα να παίρνει μια σύσταση παχύρρευστη, σαν μέλι.
Αρώματα συνήθως δεν βάζουν και η μαρμελάδα έχει το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση απο το φρούτο, στην σιτσιλίανικη εκδοχή της όμως, όπως σας την παρουσιάζω σήμερα, προσθέτουν ένα κομματάκι κανέλα. Η απόδοση του φρούτου δεν είναι πολύ μεγάλη, το 1 κιλό καθαρισμένου φρούτου δίνει λιγότερο απο μισό λίτρο μαρμελάδα....
Η γεύση της μαρμελάδας φραγκόσυκο συνδυάζεται ιδιαίτερα επιτυχώς με τα τυριά.
Διαβάστε τη συνταγή στο: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr