Από το: Boukitsa
Μαζεύουμε μουρατολιές (ελιές πιο χοντρές από αυτές από τις οποίες παράγουμε το λάδι). Μαζεύουμε καλές ελιές (να μην είναι τσιμπημένες από δάκο). Τις βάζουμε σε ένα πανάκι απλωμένες και τις χτυπάμε με ένα βόλι από τη θάλασσα.
Τις βάζουμε σε βάζο με νερό να καλυφθούν και αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα για μια βδομάδα. Μετά βάζουμε αλάτι στο αλάτι και το 1/3 του νερού λεμόνι, κομμάτια από φρέσκο λεμόνι και κομμάτια μαραθόριζα. Η αναλογία για την άλμη είναι περίπου 1 κιλό ελιές, 1 λίτρο νερό, 100 γραμμ. αλάτι. Τρώγονται γρήγορα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.boukitsa.gr
Μαζεύουμε μουρατολιές (ελιές πιο χοντρές από αυτές από τις οποίες παράγουμε το λάδι). Μαζεύουμε καλές ελιές (να μην είναι τσιμπημένες από δάκο). Τις βάζουμε σε ένα πανάκι απλωμένες και τις χτυπάμε με ένα βόλι από τη θάλασσα.
Τις βάζουμε σε βάζο με νερό να καλυφθούν και αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα για μια βδομάδα. Μετά βάζουμε αλάτι στο αλάτι και το 1/3 του νερού λεμόνι, κομμάτια από φρέσκο λεμόνι και κομμάτια μαραθόριζα. Η αναλογία για την άλμη είναι περίπου 1 κιλό ελιές, 1 λίτρο νερό, 100 γραμμ. αλάτι. Τρώγονται γρήγορα.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.boukitsa.gr