Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Θα μου πείτε γιατί μαρμελάδα και όχι γλυκό σταφύλι. Αφενός γιατί οι μαρμελάδες έχουν διάφορες χρήσεις (σε μπισκότα, κέικ κλπ) και αφετέρου γιατί στη μαρμελάδα αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλών ειδών σταφύλια ανακατεμένα , ακόμη και
ποικιλίες με σπόρια. Δεν είναι ανάγκη οι ρώγες να είναι ολόκληρες. Ούτως ή άλλως θα τα αλέσουμε. Όπως έχω ξαναγράψει φτιάχνω τις μαρμελάδες μου στο τέλος εποχής για κάθε φρούτο. Έχω την αίσθηση ότι τα όψιμα φρούτα είναι πιο γλυκά, πιο κατάλληλα για μαρμελάδες. Εκτός πια κι αν πέσουν στα χέρια μου πολύ μεγάλες ποσότητες…
Διαβάστε τη συνταγή στο: cretangastronomy.blogspot.gr
Θα μου πείτε γιατί μαρμελάδα και όχι γλυκό σταφύλι. Αφενός γιατί οι μαρμελάδες έχουν διάφορες χρήσεις (σε μπισκότα, κέικ κλπ) και αφετέρου γιατί στη μαρμελάδα αυτή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλών ειδών σταφύλια ανακατεμένα , ακόμη και
ποικιλίες με σπόρια. Δεν είναι ανάγκη οι ρώγες να είναι ολόκληρες. Ούτως ή άλλως θα τα αλέσουμε. Όπως έχω ξαναγράψει φτιάχνω τις μαρμελάδες μου στο τέλος εποχής για κάθε φρούτο. Έχω την αίσθηση ότι τα όψιμα φρούτα είναι πιο γλυκά, πιο κατάλληλα για μαρμελάδες. Εκτός πια κι αν πέσουν στα χέρια μου πολύ μεγάλες ποσότητες…
Διαβάστε τη συνταγή στο: cretangastronomy.blogspot.gr