Από το: Boukitsa
Διαλέγουμε ψιλές ελιές μαύρες, ώριμες.
Σ' ένα βάζο βάζουμε μια στρώση αλάτι χοντρό και συνεχίζουμε εναλλάσσοντας ελιές και αλάτι μέχρι να τελειώσουν οι ελιές. Ανακατεύουμε το βάζο πάνω - κάτω κάθε μέρα και όταν δούμε ότι οι ελιές έχουν σουρώσει
(μετά από 2 βδομάδες), τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πλένουμε με ζεστό νερό. Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 ποτήρι λάδι και 2 -3 κλωνάρια δενδρολίβανο. Τα ανακατεύουμε και όταν μυρίσει το δενδρολίβανο, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 κρασοπότηρο ξύδι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.boukitsa.gr
Διαλέγουμε ψιλές ελιές μαύρες, ώριμες.
Σ' ένα βάζο βάζουμε μια στρώση αλάτι χοντρό και συνεχίζουμε εναλλάσσοντας ελιές και αλάτι μέχρι να τελειώσουν οι ελιές. Ανακατεύουμε το βάζο πάνω - κάτω κάθε μέρα και όταν δούμε ότι οι ελιές έχουν σουρώσει
(μετά από 2 βδομάδες), τις βάζουμε σε λεκάνη και τις πλένουμε με ζεστό νερό. Παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε 1 ποτήρι λάδι και 2 -3 κλωνάρια δενδρολίβανο. Τα ανακατεύουμε και όταν μυρίσει το δενδρολίβανο, κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε 1 κρασοπότηρο ξύδι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.boukitsa.gr