Από το: Μοναστηριακά
Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά κοτσάνια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν με το κουνουπίδι για 20 με 25 λεπτά. Κρατάμε ½ λίτρο από το βρασμένο νερό, στο υπόλοιπο πολτοποιούμε τα
λαχανικά και προσθέτουμε τα αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατώνοντας συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί των λαχανικών. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα αλεσμένα λαχανικά, ανακατώνουμε καλά τη σούπα και την πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.monastiriaka.gr
Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά κοτσάνια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν με το κουνουπίδι για 20 με 25 λεπτά. Κρατάμε ½ λίτρο από το βρασμένο νερό, στο υπόλοιπο πολτοποιούμε τα
λαχανικά και προσθέτουμε τα αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατώνοντας συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί των λαχανικών. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στα αλεσμένα λαχανικά, ανακατώνουμε καλά τη σούπα και την πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Διαβάστε τη συνταγή στο: www.monastiriaka.gr